Visualizzazione di tutti i 3 risultati

Wulffers en de zaak van de bloedverwanten

Leontien Boffet loopt met haar vijfjarige zoontje Sam in de Bijenkorf. Even wordt haar aandacht afgeleid. Als Leontien zich weer omdraait is Sam weg. In paniek rent Leontien al zoekend over de afdeling waar ze aan het winkelen was, maar Sam is spoorloos verdwenen. Rechercheur Peter Hermans start een zoekactie. Ook Wulffers verdiept zich in de zaak – om te concluderen dat er niet zomaar een kind is geroofd, maar dat hier sprake is van een doelbewuste en goed geplande ontvoering. Want wat is eigenlijke de geschiedenis van Leontien en Sam?
**Recensie(s)**

Een politiepastor, verbonden aan het Amsterdamse politiebureau Warmoesstraat, wordt geconfronteerd met de kidnapping van het 5-jarige zoontje van een multimiljonair dat in de drukte van het winkelende publiek in de Bijenkorf verdwenen is. Samen met een aantal rechercheurs gaat hij nasporingen verrichten. Een eenvoudige politieroman, bewerking van een aflevering van de door de EO uitgezonden televisieserie ‘Missie Warmoesstraat’. Weinig actie, veel dialoog, een duidelijke christelijke strekking (Korintiers 13), en nogal wat zwartwittekening. Enkele taalfouten ontsieren de tekst. Geen uitschieter in het genre. Grijze omslag met belettering in diverse kleuren en een teddybeertje op de voorgrond. Normale druk.(Biblion recensie, H.J.H. Hessels)
(source: Bol.com)

Rozenlabyrint

“Vlak voor zijn dood in 1609 verborg de briljante spion, astroloog en wiskundige John Dee zijn geheime aantekeningen, ervan overtuigd dat de wereld nog niet klaar was voor zijn schokkende theorieën.
**Recensie(s)**

Freelance fotojournalist Will komt bij een motorongeluk om. Hij laat zijn broer immunoloog Alex verbijsterd achter in de wetenschap dat de familie in het bezit is van geheimen die door geleerde John Dee tijdens de regering van Elizabeth I zijn nagelaten. Deze geheimen zijn altijd in vrouwelijke lijn overgeleverd, maar aan die lijn is een einde gekomen toen hun moeder, een verre kleindochter van Dee, overleed. In haar erfenis liet ze de impulsieve Will een zilveren sleutel na met een cryptisch briefje: ‘Voor Will, wanneer hij iets of iemand is die hij nu niet is’. Alex voelt veel verwantschap met Lucy, een patiente die zojuist een nieuw hart heeft gekregen: het hart van zijn overleden broer. Ook anderen maken jacht op de geheimen, documenten en sleutels die iets te maken hebben met Franse gotische kathedralen en hun labyrinten. Een neef en een groep Amerikaanse fundamentalistische christenen blijken gevaarlijke tegenstanders. Een knap opgezet, veelomvattend en diepgravend boek, dat niet alleen een spannend verhaal vertelt, maar ook ingaat op zaken als de impact van een transplantatie, theologische theorieen en bovennatuurlijke gebeurtenissen, en vol zit met cryptische puzzels. Eerste roman van de schrijfster die eerder non-fictie over magie publiceerde. Kleine druk.Redactie
(source: Bol.com)

Gevangen in het web

Het lijk van Kristine Ramm wordt gevonden in een parkeergarage. Uit autopsie blijkt dat de jonge vrouw is gestorven aan een overdosis heroïne. Maar hoofdinspecteur Gunnarstranda vermoedt dat iemand anders haar dat fatale shot heeft toegediend. De sporen van het onderzoek leiden hem en zijn vaste kompaan Frølich zelfs naar Afrika. De op het oog simpele zaak blijkt het begin te zijn van een groteske intrige: misbruik van ontwikkelingsgelden, misstanden in de farmaceutische industrie en een mysterieuze verdwijning.
Kjell Ola Dahl is een gerenommeerde en veelbekroonde auteur. Hij wordt door critici vaak de enige literaire misdaadschrijver van Noorwegen genoemd.
‘Kjell Ola Dahl verbindt in Etalagemoord spanning en literatuur harmonieus met elkaar én portretteert een prachtig rechercheursduo.’ – Libelle over Etalagemoord
**Recensie(s)**

De vondst van een drugsdode opent in Noorwegen een beerput. Een internationale affaire rond nepmedicijnen tegen aids, rijk gepimpt met chantage, grof geld en idem geweld. Rechercheur Frank Frølich en journaliste Lise Fagernes reizen naar Kenia: daar hopen zij aanvankelijk in stekelige concurrentie de waarheid te vinden. Die blijkt gehuld in moord, corruptie en nog meer bedrog. Dahl schreef een whodunit van de evenwichtige soort. Te evenwichtig misschien: altijd sluimert er spanning, maar veel knallende zweepslagen hoeft de lezer niet te verwachten. Verder is Dahl wat boodschapperig over het kolonialisme.Beoordeling: 3 sterren(Bron: VN Detective & Thrillergids 2006)
(source: Bol.com)