Visualizzazione di 1-16 di 107 risultati

Zwoele blikken

‘Je kunt gerust naar me kijken, hoor. Per slot van rekening ben ik een lust voor het oog.’ Een man die zoiets over zichzelf zegt kun je toch niet serieus nemen? Ook al is de man in kwestie dan Lucas Wolfe, lieveling van de pers – en precies degene die Grace Carter nodig heeft om van het gala dat ze organiseert een daverend succes te maken.
Toegegeven, hij ís een genot om naar te kijken, maar een losbol als hij zal haar hart nooit kunnen raken. Waarom blijft ze dan toch in zijn groene ogen staren, op zoek naar het bewijs dat zijn hele playboy-optreden een schijnvertoning is?

Zwichten voor een zoen

Het derde deel van Audrey Carlans verslavende, hotte nieuwe serie die zich afspeelt in een yogaschool
Voor lezers van Jessica Clare, Jennifer Probst, E.L. James, Sylvia Day
Toen yoga-instructeur Mila Mercado werd gevraagd om mee te doen aan de les van een nieuwe collega en verslag uit te brengen aan haar werkgever, kon ze niet vermoeden dat Atlas Powers, de zelfverzekerde en schandalig knappe nieuweling, haar meer te leren zou kunnen hebben dan een erotische maar omstreden vorm van yoga.
Atlas Powers heeft twee passies in zijn leven: zijn carrière in de muziek, en de begeerlijke maar onbereikbare Mila Mercado. Overdag geeft hij yogalessen om wat bij te verdienen, tot de vurige vrouw van zijn dromen zijn les binnenwandelt en een heel nieuwe dimensie verleent aan het woord ‘verlangen’…

Het Zal Je Maar Gebeuren

De bewoners van De Oudekerkstraat reageren heel verschillend als op een regenachtige middag een meisje loten verkoopt voor De Straatloterij. Laurens heeft met haar te doen en koopt 10 loten. Zijn vrouw Kitty heeft hem ingeruild. Misschien heeft hij meer geluk in het spel dan de liefde. Hansje heeft nauwelijks geld om haar nieuwe huis in te richten. Moet ze dan wel een lot te kopen? Atie houdt vanachter de vitrage angstvallig in de gaten wie van haar buren wel en wie geen loten koopt. Zelf doet ze niet mee aan die oplichterij. Gina probeert haar rechtenstudie af te ronden, maar wordt door een van de professoren wel heel vreemd behandeld. Ze koopt in een opwelling 15 loten. Rebecca staat altijd voor anderen klaar maar kan niet voor zichzelf opkomen. Als Gina vertelt dat ze veel te veel geld heeft uitgegeven aan loten, neemt Rebecca – tegen haar principes in – er een paar van haar over. Zal de hoofdprijs van De Straatloterij op De Oudekerkstraat vallen of niet? En wat zal dat betekenen voor Rebecca, voor Gina en de anderen? Margreet en Reina Crispijn beschrijven op meeslepende wijze hoe de onderlinge verhoudingen in de straat op scherp komen te staan; en hoe mensen klein maar ook groot kunnen zijn.

(source: Bol.com)

Zachte heelmeesters

Drie maanden lang leeft de gescheiden huisarts Heleen in slopende onzekerheid. Haar tienerdochter Mila verdwijnt op de avond van de veertiende juni spoorloos en er wordt niets meer van haar vernomen. Als het meisje op een middag in september vermagerd en ondervoed door de politie wordt aangetroffen op een bankje in het park, lijkt de ergste nachtmerrie voorbij te zijn. Heleen besluit Mila, bij wie een vorm van geheugenverlies is geconstateerd,buiten de medische molen te houden en haar de tijd en de ruimte te geven om tot zichzelf te komen. Maar doet ze hier wel goed aan? En laat ze zich niet teveel in slaap sussen door de schijnbare terugkeer naar het normale leven? Deze vragen worden pijnlijk dwingend als Mila voor de tweede keer verdwijnt en Heleen als enige niet gelooft dat haar dochter er vrijwillig met een vriendje tussenuit geknepen is. Een radeloze zoektocht volgt, waarbij Heleen schokkende ontdekkingen doet.

Een zachte dood

Op een zeer directe wijze geeft de schrijfster een verslag van de fysische en psychische aftakeling van haar 78 jaar oude moeder. Met zeer grote betrokkenheid en liefde voor de stervende, die zich ondanks haar ontzettende pijn (kanker) wanhopig aan het leven vastklampt, probeert zij het lijden te verzachten en de dood te doorgronden. Geen berusting heeft dit tot gevolg maar een groot innerlijk verzet voor deze “ongehoorde daad van geweld” die ieder van ons staat te wachten.

Wulffers en de zaak van de dode hoek

Gerard van der Borcht is een potige Amsterdamse vrachtwagenchauffeur die met grote regelmaat rijdt op Spanje. Op een dag bereikt zijn vrouw Eva het bericht dat hij de macht over het stuur heeft verloren in de Pyreneeën, en met zijn truck in een ravijn is gestort. De Franse politie doet onderzoek en komt tot de conclusie dat Gerards dood alleen hemzelf te verwijten valt. Eva gelooft daar helemaal niets van.
**Recensie(s)**

Cas Wulffers is politiepastor in Amsterdam en leeft empathisch mee met de weduwe van een truckchauffeur die in Frankrijk om het leven kwam. De vrouw is ervan overtuigd dat er een luchtje aan het ongeval in de Pyreneeen zit, maar krijgt geen gehoor bij de politie die, net als hun Franse confraters, het dossier als gesloten beschouwen. Wulffers neemt samen met de patholoog-anatoom enkele dagen verlof op om ter plaatse de zaak te onderzoeken. Ze krijgen ogenschijnlijk weinig medewerking van de commissaris van het kleine bergdorpje. Deeltje uit een reeks gebaseerd op de karakters uit de televisieserie Missie Warmoesstraat. Sympathieke personages, maar slecht geschreven en met een flinterdunne en voorspelbare plot. Van den Heuvel en de Waal schreven eerder al enkele gereputeerde thrillers, maar zetten met deze geschriften hun reputatie op de helling. Normale druk.(Biblion recensie, C. Vandenbroucke)
(source: Bol.com)

Wulffers en de zaak van de bloedverwanten

Leontien Boffet loopt met haar vijfjarige zoontje Sam in de Bijenkorf. Even wordt haar aandacht afgeleid. Als Leontien zich weer omdraait is Sam weg. In paniek rent Leontien al zoekend over de afdeling waar ze aan het winkelen was, maar Sam is spoorloos verdwenen. Rechercheur Peter Hermans start een zoekactie. Ook Wulffers verdiept zich in de zaak – om te concluderen dat er niet zomaar een kind is geroofd, maar dat hier sprake is van een doelbewuste en goed geplande ontvoering. Want wat is eigenlijke de geschiedenis van Leontien en Sam?
**Recensie(s)**

Een politiepastor, verbonden aan het Amsterdamse politiebureau Warmoesstraat, wordt geconfronteerd met de kidnapping van het 5-jarige zoontje van een multimiljonair dat in de drukte van het winkelende publiek in de Bijenkorf verdwenen is. Samen met een aantal rechercheurs gaat hij nasporingen verrichten. Een eenvoudige politieroman, bewerking van een aflevering van de door de EO uitgezonden televisieserie ‘Missie Warmoesstraat’. Weinig actie, veel dialoog, een duidelijke christelijke strekking (Korintiers 13), en nogal wat zwartwittekening. Enkele taalfouten ontsieren de tekst. Geen uitschieter in het genre. Grijze omslag met belettering in diverse kleuren en een teddybeertje op de voorgrond. Normale druk.(Biblion recensie, H.J.H. Hessels)
(source: Bol.com)

Wraakengel

Politieagent Ivar Killi wordt op een plein voor een café doodgeschoten – met zijn eigen dienstpistool. Inspecteur Gunnarstranda wordt op de zaak gezet. Hij komt er achter dat Killi zich met afpersing bezighield. Een van zijn slachtoffers was de depressieve advocaat Arne Welhaven, die naar nu blijkt, zelfmoord heeft gepleegd. Dát onderzoek wordt een klusje voor adjudant Frølich. Hij ontdekt dat de pschychologe van Welhaven, de mooie Maria Hoff, een kortstondige relatie met Killi had. Zij lijkt dus een verbindende schakel te zijn tussen de twee zaken, maar hoe zit het nu precies?
Pas nadat Gunnarstranda een bankrekening op de Bahama’s heeft getraceerd, en de moordenaar van Ivar Killi zelf de dood heeft gevonden, vallen de stukjes voor Gunnarstranda en Frølich op hun plaats.
**Recensie(s)**

Zesde vertaalde deel uit Dahls politieserie rond de wat melancholieke hoofdinspecteur Gunnarstranda en zijn jonge vrijgezelle collega rechercheur Frank Frolich uit Oslo. Een collega-politieman, Ivar Killi, wordt vermoord gevonden. Gunnarstranda leidt het onderzoek, maar ondervindt veel weerstand van collega’s omdat hij Killi wegens overmatig gebruik van geweld met ziekteverlof had gestuurd. Bewijsmateriaal (geheugenkaart met erotische foto’s van een vastgebonden jong meisje in Killi’s appartement) verdwijnt van Gunnarstranda’s bureau. Hij wordt van de zaak gehaald en toegevoegd aan Frank Frolich die de verdwijning van een advocaat onderzoekt. Er blijkt een verband tussen de twee zaken te bestaan. Dahl levert weer degelijk Scandinavisch vakwerk met deze goed geschreven politieroman: aardige karakter- en sfeertekening, een sympathiek en overtuigend politieduo, een ingewikkelde maar vernuftige intrige, een mooi inkijkje in de Noorse samenleving en een spannende finale. De serie is doorgaans goed voor vier of drie sterren op Crimezone.nl en in VN’s Detective & Thrillergids. De volgorde is wat verwarrend, dit is het tot nu toe laatste deel, maar afgelopen jaar (2008) verscheen deel I ‘Gevangen in het web’ in vertaling. Vrij kleine druk.Redactie
(source: Bol.com)

Windstil

Een klein jacht, door windstilte overvallen, ronddobberend op de eindeloze Stille Oceaan. Aan boord John en Rae Ingram, op huwelijksreis van Californie naar Tahiti. Het lijkt de volmaakte idylle. Totdat ze op zekere dag worden gepraaid door een jongeman in een roeiboot, afkomstig van een enkele mijlen verderop zinkend schip. Deze Hughie Warriner verzekert John en Rae dat de overige opvarenden van zijn schip aan voedselvergiftiging zijn overleden. De tegenstrijdigheden in zijn verhaal en zijn merkwaardige houding maken John achterdochtig en hij besluit polshoogte te gaan nemen. Wat hij aantreft, is een gedeeltelijke bevestiging van zowel het verhaal van Warriner als van Ingrams vermoedens en vormt het begin van een nachtmerrie, een huiveringwekkende strijd om zijn eigen leven en dat van zijn vrouw te redden.

Wie Niet Weg Is

Nog nooit werd het zo persoonlijk voor Helen Grace als in *Wie niet weg is
* Het zesde deel in de bestsellerserie over Helen Grace
Helen Grace was een van de beste rechercheurs van Southampton, maar nu zit ze zelf in de gevangenis, te midden van de moordenaars die ze daar zelf heeft doen belanden. Ze weet dat ze maar op één manier vrij kan komen: overleven totdat haar rechtzaak voorkomt en op de een of andere manier haar onschuld bewijzen.
Maar dan wordt er een verminkt lichaam in de cel naast die van haar gevonden en vreest Helen voor haar eigen leven. Er loopt namelijk een moordenaar rond in de gevangenis en ze moet hem vinden, voordat ze het volgende slachtoffer wordt…
**De pers over de boeken van M.J. Arlidge**
‘Je nagels krijgen heel wat te verduren terwijl je hoofdstuk na hoofdstuk verslindt.’ Hebban.nl
‘De manier waarop Arlidge ogenschijnlijk eerst moeiteloos verhaaltechnische problemen creëert en ze vervolgens even makkelijk weer oplost, verraadt een lenige, creatieve geest.’ *Het Parool*
‘Verslavend. Lezers zullen met even veel haast en energie door dit boek heen scheuren als een onschuldig iemand tegen een gevangenisdeur zou beuken.’ *Daily Express
*‘Snelheid, gruwel én een fijne plot. De man kan schrijven.’ Thrillzone.nl
‘Makkelijk leesbaar, originele verhaallijn en boeiende personages.’ *Lekker lezen*
‘M.J. Arlidge spint het gegeven uit tot een ijzingwekkend verhaal, met de getormenteerde inspecteur Helen Grace in een intrigerende hoofdrol.’ *De Limburger*
‘We hebben er niet voor niets vijftig ingeslagen! Snel lezen, voordat de spoilers je om de oren vliegen, want iedereen zal over dit boek willen kletsen.’ Bek Boeken, Veghel

Een vuurplaats in steen

“De lezer raakt onherroepelijk in de ban.’ – Algemeen Dagblad

De serie De Aardkinderen vertelt het verhaal van het mysterie van het ontstaan van de mensheid en de harde strijd om in de prehistorie te overleven. Jean Auels boeken hebben al miljoenen lezers meegevoerd naar de boeiende prehistorische wereld van Ayla en haar tijdgenoten.

Eindelijk, na een reis vol gevaren over de grote gletsjer, arriveren Ayla en Jondalar bij het volk van de Zelandoniërs. Marthona, de moeder van Jondalar, ontvangt hen met open armen. Ook Zelandoni, de geestelijk leidster van het volk en de vrouw die Jondalar inwijdde in de liefde, is onder de indruk van Ayla en wil haar tot leerling maken.
Maar behalve bewondering dwingt Ayla ook afgunst en wantrouwen onder de grotbewoners af. Het doet haar beseffen dat ze nog een lange weg te gaan heeft voordat Jondalars volk haar zal accepteren. Maar wil ze dat ook werkelijk? En zal de geest van de holenleeuw het toestaan?

De Aardkinderen-serie is bekroond met de NS Publieksprijs.

**Recensie(s)**

Twaalf jaar na ‘Het dal der beloften’ kwam het vijfde deel van de prehistorische romancyclus. Het verhaal dat zich circa 35.000 jaar geleden (tijdens de Wurm-ijstijd) afspeelt, vertelt de belevenissen van de jonge vrouw Ayla, die opgroeit bij de stam van de holebeer, verstoten wordt, na vele omzwervingen in een onbewoonde vallei met paarden belandt en daar de man Jondalar ontmoet met wie ze, na een verblijf bij de Mammoetjagers, verder trekt. Na het overtrekken van een machtige gletsjer komen ze ten slotte aan bij de Zelandoniers, Jondalars stam. In dit vijfde deel leven Ayla en Jondalar bij de Zelandoniers, bewoners van de kalkgrotten van wat nu de Dordogne Vallei in Frankrijk is. Sommige grotbewoners heten Ayla van harte welkom, andere wantrouwen haar. Zelfstandig te lezen, kleurrijk, goed gedocumenteerd en vlot geschreven verhaal, waarin de prehistorische hoofdpersonen moderne gedachten en gevoelens hebben. Vele Engelse en Amerikaanse lezers waren wat teleurgesteld over dit deel (wat saai, te veel herhaling). Toch zullen velen ook dit deel zeker willen lezen. Dit is het vijfde deel van een reeks van zes, bekroond met de NS Publieksprijs, waarvan het laatste deel ‘Het lied van de grotten’* net is verschenen. Vrij kleine druk en volle bladspiegel.Redactie
(source: Bol.com)

Vuurkoraal

Merel Hoogstraten is glansrijk geslaagd voor haar eindexamen. De trotse ouders trakteren haar en drie vriendinnen op een luxueuze vakantie naar het tropische eiland Curaçao. De meiden volgen een duikcurcus en genieten met volle teugen van hun vrijheid. Totdat Merel van de ene op de andere dag verdwijnt. Dana Winter, journaliste bij het Nederlandstalige dagblad Amigoe, volgt de vermissingszaak op de voet, maar raakt veel dieper bij de affaire betrokken dan haar lief is.

Voor Ik Doodga

De zestienjarige Tessa uit ‘Voor ik doodga’ van Jenny Downham heeft leukemie en heeft nog maar kort te leven. En die tijd wil ze goed besteden. Daarom maakt ze een lijst van tien dingen die ze absoluut nog wil doen voor ze doodgaat, te beginnen met seks. En ze wil nog autorijden. En beroemd worden. En verliefd. ‘Voor ik doodga’ is een buitengewone roman, een lofzang op het leven in de vorm van een verhaal over sterven. Een boek dat niemand onberoerd zal laten.
**Recensie(s)**

Als je 16 bent, ligt het leven nog voor je. Zo niet voor Tessa (ik-figuur). Zij heeft al enige jaren leukemie en heeft van de artsen te horen gekregen, dat ze nog maar korte tijd te leven heeft. Die tijd wil ze goed gebruiken en daarom maakt ze een lijst van tien dingen die ze nog per se wil doen, waaronder seks hebben, drugs gebruiken, een hele dag op alles ja zeggen, beroemd worden en verliefd. Samen met haar vriendin Zoey maakt ze een aantal dromen waar; het is Adam die haar het beste geeft: van vriendschap naar seks en van seks naar liefde. Met gemak stap je het leven van Tessa binnen en leer je haar, haar ziekte en al haar dromen kennen. Zonder ook maar ergens pathetisch of meelijwekkend te worden, lukt het de schrijfster in haar debuutroman om alle facetten van leven en dood te laten zien, door de ogen van een 16-jarige die gaat sterven. Een uitgave voor alle leeftijden, die ontroert, die laat lachen en laat huilen en die je vooral heel stil maakt. Winnaar Branford Boase Award 2008. In 2012 verfilmd onder de titel ‘Now Is Good’. Vanaf ca. 15 jaar.Redactie
(source: Bol.com)

Voor deze keer

Andie wil haar eerste huwelijk zo snel mogelijk vergeten en opnieuw trouwen. Haar ex vraagt haar om een laatste gunst. Als pasbenoemd voogd van twee weeskinderen zoekt hij dringend een oppas. De kleine Alice en Carter hebben al drie nannys tot waanzin gedreven. Andie stemt toe en het wordt één grote puinhoop. De kinderen wonen in een griezelig oud huis met een helleveeg van een huishoudster. Wat volgt is een hilarisch avontuur inclusief bemoeizieke geesten, een geïrriteerd medium, Andies tarotkaart lezende moeder, haar jaloerse verloofde natuurlijk, en bananencake. Wanneer ook haar ex plotseling op de stoep staat, is de chaos compleet. Andie besluit de touwtjes dan maar zelf in haar zwetende handen te nemen.

De vierde overvaller

Tijdens een politieactie houdt rechercheur Frank Frolich een vrouwe, Elisabeth Faremo, uit de vuurlinie. Als hij haar na een paar weken weer ontmoet, slaat de vonk over en ontstaat een heftige relatie. Maar wie is Elisabeth Faremo eigenlijk? En wat is haar rol bij een containerroof enkele weken later, waarbij een bewaker wordt gedood? Gedwongen moet Frolich zijn werk neerleggen. Maar ondertussen zet hij, geholpen door zijn partner Gunnarstranda, het onderzoek op onorthodoxe wijze voort…
**Recensie(s)**

Vierde vertaalde roman van deze meervoudig bekroonde Noorse psycholoog/thrillerschrijver (1958) over de wat melancholieke weduwnaar hoofdinspecteur Gunnarstranda en zijn jonge vrijgezelle collega, rechercheur Frank Frolich uit Oslo. Tijdens een politieactie in een winkel houdt Frolich een vrouw uit de vuurlinie, een paar weken later ontmoet hij haar weer. Toeval? Ze krijgen een relatie, maar wie is Elisabeth Faremo eigenlijk? En wat heeft ze te maken met een containerroof enkele weken later, waarbij een bewaker wordt gedood en haar broer betrokken lijkt te zijn. Net die nacht verdween ze plotseling uit Frolichs huis. Frolich is er te persoonlijk bij betrokken om officieel met het onderzoek bezig te kunnen zijn, maar stilletjes gaat hij, geholpen door zijn partner Gunnarstranda, toch op onderzoek uit. Niet opzienbarend, maar wel een goed opgebouwde, redelijk geschreven, spannende psychologische misdaadroman over een sympathiek politieduo. Eerder werk van Dahl kreeg twee of drie sterren in VN’s Detective & Thrillergds. Dahl won met dit boek de Rivertonprisen, de Noorse Gouden Strop. Pocketeditie, zeer kleine druk.Redactie
(source: Bol.com)

De verborgen brieven

Vlak voordat Beatrijs van Anrooy overlijdt, doet ze haar kleindochter Tessa een vreemd verzoek: Tessa moet mensen opzoeken en hun vertellen dat Beatrijs altijd van hen gehouden heeft.
Reina Crispijn combineert heden met verleden
Romantische thriller, fascinerend en meeslepend
Kort nadat haar grootmoeder haar wens heeft geuit, overlijdt ze en kan Tessa niet meer vragen wie de mensen zijn waar ze over sprak. Tessa staat voor een raadsel, totdat ze een bijzonder dagboek erft: brieven verstopt in een herbarium, een verzamelboek voor gedroogde bloemen en planten. Ze leest ze en komt zo achter het geheime leven van haar grootmoeder dat zich afspeelde voor en tijdens de oorlog. Tessa besluit op zoek te gaan. Het wordt een zoektocht met verstrekkende gevolgen

**Recensie(s)**

Tessa van Anrooy belooft haar stervende oma om twee mensen uit dier leven op te sporen. Maar wie zijn die twee mensen en waar wonen ze? Als het testament geopend wordt, ontvangt Tessa o.a. een doos met brieven. Die brieven zijn door haar oma geschreven aan een overleden meisje en vormen een soort dagboek. Door lezen, combineren en puzzelen moet Tessa achter de oplossing zien te komen. Een familieroman waarvan het verhaal zich gedeeltelijk afspeelt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het geheel is goed opgebouwd en dwingt door de boeiende verhaallijn de lezer bijna om te blijven lezen. De brieven zijn qua lay-out (ander lettertype en vetter gedrukt) anders dan het verhaal rond Tessa wat de duidelijkheid bevordert. Een mooi geschreven romantische familiegeschiedenis over drie generaties. De auteur die samen met haar zus Margreet ook boeken schrijft, debuteerde in 2008 met haar soloboek ‘Bonbons voor een gebroken hart’*. Paperback, normale druk.H.W.L. Keus-Asveld
(source: Bol.com)